2017


Zaterdag 5 Augustus 2017

Anker eens wrak!

Met Muta (& Yvonne), Rudy (& Stefan), Ed, Rien, Marco en Rob

Deze dag opgestapt bij Leo en diens Happy Fisherman, deze keer in de afhuur. De bedoeling was experimenteel, wrakvissen, maar dan geankerd op het wrak in de hoop poon en schol te kunnen vangen.

Om acht uur vertrokken van uit het Stellendamse en na een uurtje of twee, twee en half op de eerste locatie gearriveerd. Strak geankerd en strak gevist. Heel veel net ondermaatse gulletjes, zonder uitzondering rond de 32, 33 centimeter, joekels van steenbolken tot een ruime 37 centimeter aan toe, blauwe makreel, horsmakreel, en al wat scharren bij het uptide vissen.

Het voordeel van Wrak Ankervissen is dat je keer op keer je aas nauwkeurig kunt presenteren, een zipslider, dwarrellijn van een metertje, een haak 2 oid, beazen met pieren, inktvis of mesheft, en een rolloodje van 125gram aan een zware spinstok volstaan voor deze visserij. Laten zakken en het hele zaakje tegen het wrak of obstakel aan laten lopen. Klaar.

Het leverde behalve de hierboven genoemde soorten ook een paar hele knappe zomergullen op waarvan de grootste garant stond voor 75 cm a dik 5 kilo.

Rond de kentering nog een verkasje gedaan naar de poongronden, maar op één exemplaar na waren die even elders op deze dag.

5 Augustus 2017
5 Augustus 2017
5 Augustus 2017
5 Augustus 2017
5 Augustus 2017
5 Augustus 2017

Dus, als men eens aan het experiment wil met de HappyFisherman, het is aan te bevelen om eens een dagje op deze manier te vervissen!

Bedankt weer Leo, tot de volgende!

Greetz, Johnno

Tags: HappyFisherman Stellendam, Bootvissen, Sportvissen, Noordzee, Makreel, Horsmakreel, Gul, Steenbolk, ScharZaterdag 8 Juli 2017

Deze dag met Leo en de Happy-Fisherman vanuit Stellendam op makreel jacht geweest.

Dat er makreel zat wisten we wel, maar dat ze er zó dik zaten .. het ging af en toe nergens over.

Tikkie West van de 2e Maasvlakte werd er een fraaie school getraceerd, de aanwezige meeuwen zeiden wat dat betreft genoeg.

Rap de verenpaternosters het water in, en al bij de eerste draai volop blauwe makreel. De school vis was wel mobiel en er moest af en toe even worden gezocht, maar eenmaal weer gevonden was het gewoon feest.

Zelf heb ik een twee en half uurtje gevist met een door de helft geknipte onderlijn, goed voor 72 makrelen maatse tot dik maatse blauwe makrelen en een paar grote horsmakrelen. Nadien het zonnetje opgezocht en de verrichtingen van de overigen gade geslagen.

8 Juli 2017

Het eindresultaat was niet flauw; verschillende honderd liter koelboxen gewoon afgetopt, de zestig liter boxen precies hetzelfde verhaal.

Kortom, we kunnen weer vis roken. Lekker!

Bedankt weer Leo, tot de volgende!

Greetz, Johnno

Tags: HappyFisherman Stellendam, Bootvissen, Sportvissen, Noordzee, Makreel, Horsmakreel11 Maart 2017

Hop eens wrak!

Met Muta (& Yvonne)

Zo. Het was vroeg, zes uur vertrek om precies te zijn, maar ruim voor tijd opgestapt bij Leo voor een rondje wrakvissen, en dat is altijd weer leuk!
Het weer was ideaal, ietwat voorjaarsachtig, een afnemende wind in de verwachting en af en toe een zonnetje, dus daar zou het zeker niet aan liggen.

Wrak nummer één gaf in ieder geval vis; steenbolk. Maar, de eerlijkheid gebiedt te melden dat die neefjes van de gul zonder uitzondering wel heel erg dik en groot waren, gegarandeeerd 25cm+, of zelfs 30+! En dan zijn ze in ieder geval bruikbaar voor kibbeling, stoofpotjes of vissoep!

11 Maart 2017
11 Maart 2017
11 Maart 2017

Overigens, behalve die steenbolk zat er op een enkel wrak ook een populatie wijting, en op een onderlijntje met veertjes was dat eigenlijk ook wel leuk om even te doen. Geen ondermaatse wijting maar hele behoorlijke vissen!

Leuk om te weten, denkt u, maar hoe zit het met die gul? Wel, die zaten er. Op de ene hoop oud ijzer wat meer dan de andere, erg variabel in grootte, maar het merendeel net aan maats tot ruim fileerbaar zal ik maar zeggen. Soms op de afhouders beaasd met pieren en messen, soms op de shad, soms op de oktopus onderlijn, beaasd met een dikke pier. Kortom, van alles en nog wat, en in totaal een ruime veertig vissen over de gehele dag.

11 Maart 2017
11 Maart 2017
11 Maart 2017

Soms zelfs met twee tegelijk in een mooie double. En dat zorgt er dan toch echt voor dat je hengel redelijk in een curve wordt getrokken bij het opdraaien van een metertje of dertig! En dat is altijd weer leuk!
We hebben in totaal een mijltje of 65 gedaan en zodoende een achttal wrakken af kunnen vissen, wel met wisselend resultaat per wrak, maar er zit in ieder geval een gulletje.

Bedankt Leo, tot de volgende!

Greetz, Johnno

Tags: HappyFisherman Stellendam, Bootvissen, Sportvissen, Noordzee, Steenbolk, Wijting, Gul1 Januari 2017

OffShore Fishing Team!

1 Januari 2017

AnguillaCharter

Greetz, Johnno, Schipper MS Anguilla & Coach OffShore Fishing Team

Tags: AnguillaCharter, Bootvissen, Sportvissen, Veerse Meer1 Januari 2017

Maar, wie zijn het?

Ed, Muta, Waka, Rob en Rudy zijn het vissende deel van het team met Johnno als coach en schipper/eigenaar van het MS Anguilla.

Zes man sterk, stuk voor stuk ervaren bootvissers op het zoute met als uitvalsbasis op de Westerschelde het MS Wiesje, op het Veerse Meer en de Oosterschelde het MS Anguilla!

Op onze agenda staan drie jaarlijks zelf georganiseerde visevenementen; de Marathon, de ZeeuwschVislogdag en de Chill & Fish Challenge op het Veerse Meer!

Tot slot, voor de liefhebber, de OffShore Fishing Team - RecordLijst

In de archieven: de vangstverslagen van 2015, 2016, 2017