2018


14 Oktober 2018

Zeeuwsch Vislog Cup 2018

Zondag 14 oktober stond de 6e editie van de Zeeuwsch Vislog Cup op het programma. Net als de eerste edities werd ook deze op ‘t Wiesje gehouden. De titel verdediger Edwin kon dit jaar helaas niet aanwezig zijn. Het deelnemersveld werd er niet minder om. Deze bestond dit jaar uit: Ed, Gijs, Johnno, Kees, Muta, Rien, Rob, Rudy, Ruud, Ton, Waka & Yvonne.

De vaste deelnemers;

Ed (kampioen van 2013 en 2014;
Muta (winnaar 1e editie 2012;
Rudy (nummer 3 van 2017;
Waka (nummer 2 van 2016;
Rob (nummer 4 van 2016;

waren erop gebrand om de cup dit jaar mee naar huis te nemen. Echter kende de Zeeuwsch Vislog Cup de afgelopen twee jaar met Edwin en Arjen een winnaar buiten dit selecte groepje. Dit geeft de burger moed. Kees, Rien, Ruud, Ton en Yvonne gaven zich bij voorbaat zeker niet gewonnen. Johnno besloot zoals elk jaar als organiserend comité niet aan de wedstrijd deel te nemen.

Nadat om 8:00 iedereen op de boot aanwezig was, voer schipper Hank ’t Wiesje de sluizen door naar onze eerste visstek. Er was windkracht 5/6 vanuit het zuiden afgegeven. Daardoor is besloten om de Zeeuwsch-Vlaamse kant van de Westerschelde te bevissen. Hier lig je met deze wind heerlijk in de luwte. Met het zonnetje en een temperatuur van boven de 20 graden was het heerlijk genieten op het water.

De wedstrijdregels werden door Johnno uitgelegd. Deze editie zal het totaal gewicht uitmaken wie winnaar wordt. Met één hengel en vrijheid in onderlijn- en aaskeuze werd het startsein gegeven. Ton voorzag iedereen van een loodvrij visgewicht van 140gram. Hank sprak zijn alom bekende zin nog eens uit: de koffie wordt geschonken wanneer de eerste vis binnen is. Daar hoefden wij niet lang op te wachten. Ruud, Kees en Rien vingen na enkele minuten de eerste scharren en zo kreeg iedereen een heerlijk bakje koffie met koek en voor Yvonne werd thee gezet.

14 Oktober 2018
14 Oktober 2018

Met afgaand water werd geregeld schar gevangen. Meestal 1, soms 2 en een enkele keer kwamen ze met 3 tegelijk naar boven. Waka wist in de ochtend een maatse tong te vangen. Dit zou ook gelijk de enige gevangen tong van die dag zijn. Rien wist een mooie bot van 34cm te vangen. Dit bleek later, voor de wedstrijd de grootste vis van de dag te zijn.

14 Oktober 2018
14 Oktober 2018
14 Oktober 2018
14 Oktober 2018

Er moest vandaag veel moeite gedaan worden om een mooi maaltje vis bij elkaar te sprokkelen. Zolang er wat stroming in het water zat bleef de vis komen. Nadat de stroom eruit ging en alleen Muta nog zo af en toe een schar naar boven haalde, werd er unaniem besloten om de rest van de middag bij de W4 te gaan proberen. Tijdens de vaart daarheen zaten Yvonne, Muta, Kees, Ton en Rien aan de bovenkant van de lijst. Desondanks wist iedereen dat de strijd nog niet gestreden was. Het aantal vis zal vandaag niet geheel bepalend zijn. Johnno liet dit zien door een haaitje te vangen. De moed zat er meteen goed in. Rien, Ton en Kees vingen ’s middags nog regelmatig een visje. Echter was de vangst in de middag beduidend minder dan ’s ochtends. Het aantal vis wat gevangen was viel eigenlijk niet tegen. Er zaten namelijk best wat ondermaatse wijting en schar tussen. Echter voor de wedstrijd telden ze niet.

14 Oktober 2018
14 Oktober 2018

Ondanks het wedstrijdelement werd er voldoende gelachen en genoten van dit heerlijke nazomerse dag. Hank zorgde dat de innerlijke mens ook niet werd vergeten. Met koffie, thee, frisdrank, bier, koek, soep en broodje worst viel er over de catering niets te klagen.

14 Oktober 2018
14 Oktober 2018
14 Oktober 2018
14 Oktober 2018

Om 15:45 ging het anker eruit en werd de ranglijst opgemaakt. Met 32 kilogram totaal aan vis was schipper Hank niet ontevreden. In de sluis van Vlissingen werd de winnaar bekend gemaakt. Muta werd met 4,30kg winnaar van de 6e Zeeuwsch Vislog Cup. Hij kreeg een leuk tasje van Simano gevuld met pilkers rond de 100gram, naast de beker en wisselbokaal mee naar huis. Hier was hij zichtbaar blij mee. Hij mag een jaar lang genieten van de titel en wisselbokaal. Yvonne werd met 3,80kg 2e en werd beloond met een doos vol loodvrije visgewichten. De 2e plek was een uitstekende prestatie. Dat had van te voren niemand verwacht. Rien werd met 3,28kg 3e en kreeg een fileermes. Ton voorzag Muta, Rien en Yvonne nog van wat extra loodvrije visgewichten. Ook Waka kreeg extra loodvrije visgewichten. Dit als aanmoedigingsprijs voor zijn 11e plek. Ook tijdens deze editie hoefde niemand zonder prijs naar huis. Even je kledingmaat opgeven bij Hank en het nieuwe Wiesje shirt wordt bezorgd.

Johnno en Ed bedankt voor de organisatie. Het was weer top geregeld. De rest bedankt voor de gezellige visdag en tot de volgende.

Ciao, Muta

Ranking Zeeuwsch Vislog Cup 2018

1e Muta 4,30kg
2e Yvonne 3,80kg
3e Rien 3,28kg
4e Kees 3,10kg
5e Ton 2,65kg
6e Ruud 2,60kg
7e Ed 2,55kg
8e Rob 2,38kg
9e Gijs 2,30kg
10e Rudy 1,80kg
11e Waka 1,30kg

De loodvrije werp- en visgewichten zijn voor deze dag belangeloos ter beschikking gesteld door Modified Materials; www.loodvrijvissen.nl

Tot de volgende Hank, het was weer een beste! Sportvisserij Wiesje, Vlissingen

Greetz, Johnno, Schipper MS Anguilla & Coach OffShore Fishing Team

Tags: Bootvissen, Sportvissen, Wiesje, Bot, Tong, Gladde Haai, Schar, ZeeuwschVislogDag 20181 Juli 2018

Visserslatijn!

VissersLatijn

Greetz, Johnno, Schipper MS Anguilla & Coach OffShore Fishing Team

Tags: AnguillaCharter, Bootvissen, Sportvissen, Veerse Meer, Visserslatijn1 Januari 2018

OffShore Fishing Team!

1 Januari 2018

AnguillaCharter

Greetz, Johnno, Schipper MS Anguilla & Coach OffShore Fishing Team

Tags: AnguillaCharter, Bootvissen, Sportvissen, Veerse Meer1 Januari 2018

Maar, wie zijn het?

Ed, Muta, Waka, Rob en Rudy zijn het vissende deel van het team met Johnno als coach en schipper/eigenaar van het MS Anguilla.

Zes man sterk, stuk voor stuk ervaren bootvissers op het zoute met als uitvalsbasis op de Westerschelde het MS Wiesje, op het Veerse Meer en de Oosterschelde het MS Anguilla!

Op onze agenda staan drie jaarlijks zelf georganiseerde visevenementen; de Marathon, de ZeeuwschVislogdag en de Chill & Fish Challenge op het Veerse Meer!

Tot slot, voor de liefhebber, de OffShore Fishing Team - RecordLijst

In de archieven: de vangstverslagen van 2015, 2016, 2017, 2018